Hoppa till sidans innehåll

Tävlingspolicy


Klubben tycker att det är positivt att våra åkare är ute och representerar klubben på olika tävlingar på alla nivåer. Därför betalar klubben åkarnas anmälningsavgifter samt kostnaderna för medföljande tränare.

Tävlingar

Vi är en stor klubb med många tävlingsåkare. Eftersom deltagarantalet på tävlingarna är begränsat kommer sällan alla våra anmälda åkare med.  Vi strävar efter en rättvis fördelning sett över hela säsongen.

Tränaren bedömer vilken/vilka åkare som ska tävla på vilken/vilka tävlingar. Tränaren förbereder åkaren för tävlingssäsongen och tävlingar. Inför en ny säsong (eller vid behov) går tränaren igenom åkarens programmusik samt tävlingsprogram. Tränaren avgör om musiken och tävlingsprogrammet behöver uppdateras.

Tränaren ser till att tävlingsprogrammet är enligt gällande krav för respektive tävlingsklass. Tävlingsanmälan sker via IndTA systemet och göra av IFKÖKK anmälningsadministratör.

Det är åkarnas/föräldrarnas ansvar att titta i tävlingsplaneringen, som ligger på klubbens hemsida, alternativt på Svenska konståkningsförbundets hemsida och förbereda sig på att tävla i de för åkarna aktuella tävlingarna.

Anmälningar

Tävlingsinbjudan skickas ut när det är aktuellt att anmäla sig till tävling. Det är föräldrarnas/åkarens ansvar att svara inom angiven tid samt att skicka in efterfrågat material.

NOTERA:

  1. Elit /A-åkare och Klubbtävlingsåkare skall skicka in aktuell PPC* samt musik i mp3-format i anslutning till anmälan.
  2. Stjärntävlingsåkare skall skicka in aktuell musik i mp3-format i anslutning till anmälan.

Detta sker när åkaren har nytt program / stora ändringar eller ny musik.

* En PPC är en lista med åkarens tekniska element specificerade i den ordning åkaren utför dem. Detta brukar åkarna enkelt kunna tala om för er föräldrar, alternativt tar ni hjäp av tränaren. Därefter skickar föräldrar/åkaren in det till tävlingsadministratören.

Bekräftat deltagande

Notera att vi oftast har möjlighet att anmäla reserver och reservintagning kan ske med väldigt kort varsel beroende på avanmälningar från andra klubbar strax innan lottningen. På tävlingsarrangörens hemsida ska ni följa tävlingens information avseende preliminära deltagarlista, schema, lottning samt övrig information. Tänk på att undersöka vem som är medföljande tränare så ni har vederbörandes kontaktuppgifter.

Vid tävlingsdagen

Det är åkarens ansvar att ta sig till/från tävlingen. För Elitserie och A-tävlingar på annan ort görs dock gemensam bokning av resa och boende. Se ytterligare regler för boende på annan ort nedan. Åkaren ska vara på plats minst en timme innan uppvärmningen på isen startar om inte annat överenskommits med tränaren. Blå klubbjacka är vår tävlingsjacka för alla våra åkare, den skall bäras vid uppvärmning både off-ice och på is då åkaren representerar klubben.

Reserver

Reserver kan tas in i tävlingen före lottning, därför är det extra viktigt att den som är reserv är tillgänglig. Lottning sker normalt kvällen innan tävlingen startar, se inbjudan för ytterligare detaljer.

Avanmälan

Förhinder att tävla viss helg ska snarast anmälas till respektive tränare samt till tävlingsadministratören.Vid avanmälan före anmälningstidens utgång återbetalas hela avgiften till klubben. Vid avanmälan efter anmälningstidens utgång fram till två dagar före tävlingen återbetalas halva anmälningsavgiften. Därefter sker ingen återbetalning. De kostnader som uppkommer pga en sen avanmälan kommer debiteras åkaren i andra fall än vid sjukdom som hastigt uppkommit.

Regler för tävling på annan ort:

  1. En tävling på annan ort för med sig ökade kostnader för klubben, därför måste åkaren betala ett schablonbelopp för respektive tävling.
  2. Miniorer som tävlar på annan ort kan välja att åka och bo med sina föräldrar men åkaren ska då vara med gruppen enligt tränarens direktiv under tävlingsdagen.
Uppdaterad: 31 AUG 2019 09:52 Skribent: Therese Wikström

ICA-kvantum

 

Teijas skateshop

 

Fasadprojektion

 Berga Lås &Laarm

 passionice

Postadress:
IFK Österåkers KK - Konståkning
Annika Nordberg, Spillkråkevägen 5
18461 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info