Hoppa till sidans innehåll

Skridskor


 

Det går lättare att lära sig att åka skridskor med bra skridskor. En bra skridsko ska vara rak och stadig samt slipad så att barnet kan ta riktiga skär. Vanliga skridskor är ofta mjuka och kan därför inte utgöra det stöd som behövs för att hålla vristen rak. Barnen kan få ont i fötterna om de står snett under ett helt träningspass.

 

Med bra skridskor redan från början får barnen en behagligare och mer positiv upplevelse av att lära sig åka skridskor. Det finns ett antal "riktiga" konståkningsskridskor; Edea, Wifa, Risport eller Graaf etc.. Fördelen med dessa är att barnens fot och vrist får maximalt med stöd så de lättare kan tillgodogöra sig åkningen. Hockeyskridskor och enklare konståknings-skridskor har inte samma stabilitet, skena och slipning.

 

Riktiga konståkningsskridskor kan ofta köpas begagnat för en rimlig slant och de har ett gott andrahandsvärde. Se vad som finns på vår köp och säljsida eller prata med tränarna innan ni köper helt nya skridskor till era barn. Tänk på att olika tillverkare har olika benämningar på skridskostorlekar. Lättast är att pröva skridskorna och fördelen med begagnade skridskor är ju att de är inåkta. J

 

De som åker på riktiga konståkningsskridskor bör inte använda dem på ”ute”-isar som ej sköts med ismaskiner. Detta för att skenorna lätt blir skadade av grus och annat om det inte är en spolad is som sköts om med ismaskin.

 

Köpa riktiga konståkningsskridskor kan man göra på många olika ställen – Under Länkar finns adresser till försäljare av konståkningsskridskor.

Uppdaterad: 14 SEP 2012 14:56 Skribent: Lena Eckemark

ICA-kvantum

 

Teijas skateshop

 

Fasadprojektion

 Berga Lås &Laarm

 passionice

Postadress:
IFK Österåkers KK - Konståkning
Annika Nordberg, Spillkråkevägen 5
18461 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info