Hoppa till sidans innehåll

Tävlingspolicy


Tävlingspolicy för IFK Österåker konståkningsklubb
 
Klubben tycker att det är positivt att våra åkare är ute och tävlar i olika tävlingar på alla olika nivåer. Därför betalar klubben åkarnas anmälningsavgifter samt kostnaderna för medföljande tränare. En anmälningsavgift kostar mellan 325 kr och 1200 kr beroende av vilken tävling det är. Kostnader för tävlingar är en av klubbens största utgifter.
 
Vi är en stor klubb med många tävlingsåkare. Eftersom deltagarantalet på tävlingarna är begränsat kommer sällan alla våra anmälda åkare med.  Vi eftersträvar en rättvis fördelning sett över hela säsongen. Har ni frågor om prioriteringar så vänd er direkt till er tränare. Den som anmäler har ingen del i prioriteringen. Vi vill särskilt påpeka att den som har till uppgift att anmäla våra åkare inte förtjänar skäll för prioriteringarna eller att reserver rings in med kort varsel.  Reservintagning kan ske med väldigt kort varsel beroende på avanmälningar från andra klubbar strax innan lottningen.
 
Vid avanmälan före anmälningstidens utgång (19 dagar före tävling) återbetalas hela avgiften till klubben. Vid avanmälan efter anmälningstidens utgång fram till kl 17.00 dagen före första tävlingsdagen återbetalas halva anmälningsavgiften. Därefter sker ingen återbetalning.
 
Reserver kan tas in i tävlingen före lottningen det är därför viktigt att avanmälan sker före lottning. Lottning sker normalt kl. 18 kvällen innan tävlingen startar, men lottning kan ske tidigare (framgår av inbjudan).
 
 
Följande regler gäller vid tävling och anmälan till tävling:
 
ñ  Det är åkarnas ansvar att titta i tävlingsplaneringen, som ligger på hemsidan, och hålla sig beredda att tävla i de för åkarna aktuella tävlingarna. Förhinder att tävla viss helg ska snarast anmälas till respektive tränare.
 
ñ  När är en åkare har anmälts till tävling så är det åkarens ansvar att följa upp på tävlingsarrangörens hemsida om de har kommit med på tävlingen eller ej.
 
ñ  De som inte kommer med blir placerade på reservplats och måste hålla sig beredda att tävla med mycket kort varsel, dvs. efter lottningen.
 
ñ  De kostnader som uppkommer p.g.a. en sen avanmälan kommer debiteras åkaren i andra fall än vid sjukdom som hastigt uppkommit.
 
ñ  Det är tränargruppen som bestämmer vilka som ska anmälas till en tävling och i viken prioritetsordning de ska anmälas.
 
ñ  Åkare som inte har åkt på sommarläger eller som endast har åkt någon enstaka vecka, kommer inte att prioriteras till de första tävlingarna på säsongen.
 
ñ  Det är åkarens ansvar att ta sig till tävlingen. För Elitserie- och A-tävlingar på annan ort görs dock gemensam bokning av resa och boende. Se ytterligare regler för tävling på annan ort nedan.
 
ñ  Åkaren ska vara på plats minst en timme innan uppvärmningen på isen startar om inte annat överenskommits med tränaren.
 
 
Följande regler tillkommer för tävling på annan ort:
 
ñ  En tävling på annan ort för med sig ökade kostnader för klubben, därför måste åkaren betala ett schablonbelopp per sådan tävling.
 
ñ  Miniorer som tävlar på annan ort kan välja att åka och bo med föräldrar men åkaren ska då vara med gruppen enligt tränarens direktiv under tävlingsdagen. Ett schablonbelopp tillkommer då för att täcka tränarens boende, resa och arvode.
 
ñ  Schablonavgift betalas även om klubben har fått bidrag för tävlingstillfället (Kan t ex gälla SKF-trofén). Avgiften faktureras via mail.
 
Uppdaterad: 18 AUG 2014 12:17
Skribent: Lena Eckemark

Sponsorhuset

ICA-kvantum

pelican_web

Public_logo_web

Teijas skateshop

 Danshuset

Fasadprojektion

 

 

 

 

Postadress:
IFK Österåkers KK - Konståkning
Virpi Holland, Slånbärsstigen 10
18463 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info